Innholdsmarkedsføring fra CCT

Linda Hjemgård hadde problemer med å sovne om natten. Klosters urtete ble redningen. - For meg virker teen helt perfekt. I tillegg til å dysse meg i søvn, består teen av rene urter uten tilsetningsstoffer og tungmetaller, sier hun. (Foto: Arvid Steen)

– Ingenting er så frustrerende som å ligge å vri seg om natten å ikke få sove. Sovepiller var uaktuelt. For ikke lenge siden begynte jeg å drikke Kloster Sove- og beroligende te. Det hjalp.

– Jeg er opptatt av å kun putte i meg rene produkter uten tilsetningsstoffer. Derfor var det en ekstra bonus å drikke en urtete som virkelig hjalp, sier Linda.

Bestill din helse-te her

Tysk helse-te

– De siste årene har salget tatt seg opp. Folk er blitt langt mer kresen når det gjelder hvilken te de vil drikke. Samtidig har folk fått øynene opp for at Kloster-te kan ha helsefremmende virkning. I Østen har man drukket te for å bli frisk – og for å holde seg frisk - i 3000 år. At te er sunt er ikke noe nytt, sier Rune Kleppe, daglig leder hos Bioflora AS som importerer Kloster Urtete fra Tyskland og Østerrike.

Men han legger til at det gjelder å velge den rette teen.

–  I Tyskland er helse-te som selges på apoteket veldig utbredt for å bedre oppblåst mage, søvnproblemer, infeksjoner og ammeproblemer for å nevne noen av plagene urteteen kan hjelpe mot, sier Kleppe.

Linda Hjemgård (t.h) får god hjelp til å velge rett Kloster te av daglig leder hos Styvi Naturkost på Vestkanten Kjøpesenter, Hege Gandrudbakken. (Foto: Arvid Steen)

Linda Hjemgård (t.h) får god hjelp til å velge rett Kloster te av daglig leder hos Styvi Naturkost på Vestkanten Kjøpesenter, Hege Gandrudbakken. (Foto: Arvid Steen)

Kloster Te er nøye utvalgt og testet. Dette er urtete med medisinske farmakologiske virkestoffer

Rune Kleppe, daglig leder hos Bioflora AS

Strenge miljøkrav

Urtene i Kloster-serien er alle godkjente urter etter de strenge europeiske renhetskrav. Resultatet er urteblandinger med kontrollert og godkjent innhold av aktive virkestoffer, og med optimal farmakologisk virkning. Kleppe forklarer:

– Urtene vi importerer skal oppfylle følgende krav:

1) Urtene skal være rene. Det vil si friske, viltvoksende urter.

2) Urtene skal være testet for pestsider (sprøytemidler og tungmetaller) Urtene skal være helt rene for disse stoffene.

3) Urtene pakkes i septiske forhold. Det vil si at urtene pakkes i steriliserte rom med de samme krav som tradisjonelle legemidler.

4) Urtene blir analysert for de aktive virkestoffene. Disse virkestoffene må være tilstede for at teen skal gi en helsebringende effekt.

Anbefales av ammehjelp og eldresentre

KlosterUrter kommer i mange forskjellige utgaver som kan hjelpe mot utallige plager. En av de mestselgende i flere år, er Kloster Ammete, som inneholder karve, jernurt og eteriske oljer som bidrar til å stimulere brystkjertlene hos ammende kvinner.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra helsesøstre og sykehjem som bruker teen for å hjelpe kvinner med blant annet å bli kvitt brystspreng og andre ammeproblemer, samt søvnproblemer, sier Kleppe.

Han får også jevnlig telefoner fra eldresentre som bruker urteteen for å bedre mageproblemer hos de eldre. Og Timian-te som rensker bronkiene og luftveiene.

– I Tyskland legger mange tyskerne seg inn på helsefarmer to ganger i året for å renske kroppen. Te er en viktig del av denne prosessen. Så langt kommer vi ikke i Norge med det første. I mellomtiden kan du ta turen innom nærmeste helsekostbutikk og kjøpe Kloster Te som har virkestoffer som kan hjelpe deg til å få en bedre hverdag, sier urtetesjefen.