Innholdsmarkedsføring fra CCT

Dyktige instruktører ved Gautefall skisenter lærer både barn og voksne til å bli bedre på ski og snowboard.

Med tilholdssted i Drangedal kommune, er Gautefall skisenter bare en to timers kjøretur unna Kristiansand og en time unna Grenland. 30. november åpnet skisenteret opp for vintersesongen.

– Helt siden 70-tallet har Gautefall skisenter lagt til rette for fart og vintermoro for hele familien. Med 14 bakker og gode overnattingsfasiliteter har gjestene mulighet til å parkere og overnatte i gåavstand fra skibakkene, forteller alpinsjef Bjørn Halvor Roalstad.

Besøk Gautefall skisenters Facebook-side for å delta i konkurranse om å vinne et nytt Nitro-snowboard.

Barnas afterski

På senterets egen skiskole, Bjørneriket, kan barn mellom 2-7 år lære seg de viktigste teknikkene for å gå på ski, eller å bli bedre på det de allerede mestrer.

– På slutten av skiskolen blir det arrangert en konkurranse der vår egen «bjørn» med kongekrone kommer og heier barna i mål. Etter de har kommet over målstreken venter det både diplom og barnas afterski, forteller Roalstad, som er tredje generasjon som jobber ved skisenteret.

– Vi har selvsagt også snowboard-, langrenn-, alpint- og telemarkkurs for voksne, men Bjørneriket er vårt skreddersydde skiprogram for barn, smiler han.

Studer priser og varighet for skiskolen.

Gautefall skisenter er mye mer enn bare ski. Det barnevennlige senteret legger også til rette for aking og snowboard.

Gautefall skisenter er mye mer enn bare ski. Det barnevennlige senteret legger også til rette for aking og snowboard.

Vi har lysløype på fem kilometer, en egen kjelkebakke, samt en rekke rails og hopp.

Bjørn Halvor Roalstad, alpinsjef Gautefall skisenter

Akebakke, rails og lysløype

Bakkene ved senteret fordeler seg både på grønne, røde, blå og sorte løyper, men med en hovedtyngde på grønne, familievennlige løyper med brede nedfarter. Men det er flere alternativer for de som ikke vil stå på ski i nedoverbakke.

– Vi har også en lysløype på fem kilometer som er belyst hver kveld, en egen kjelkebakke for de som vil ake, samt en rekke rails og hopp for de som foretrekker snowboard eller twintipski, sier alpinsjefen.

Du kan leie alpinski, kjelke eller håndleddbeskyttere på skisenteret. Les mer om utleie og drop-in-verkstedet deres.

En rekke hopp og rails gjør det mulig for de lekne å sveve i luften.

En rekke hopp og rails gjør det mulig for de lekne å sveve i luften.

Leverer mat rett på døra

Etter en lang dag med mye aktivitet har skisenterets gjester flere alternativer når de skal finne seg noe og spise. Baren Bånnski Afterski, senterkafeen, Bjørnehiet Afterski og Rytterspranget Kafé.

– Nytt av året er at vi i tillegg til tradisjonell kafémat og fastfood, nå kan tilby ordentlig husmannskost med ribbe og tradisjonsrike middagsretter på Rytterspranget Kafé. Her skal man få kortreist og god mat, forteller han.

Besøk Gautefall skisenters Facebook-side for å delta i konkurranse om å vinne et nytt Nitro-snowboard.