Innholdsmarkedsføring fra CCT

Det blir folksomt også inne i Grieghallen når Fredrik Saroea i Datarock tar med seg 400 korister til årets festspill i Bergen. Foto: Thor Brødreskift

– Å drive med musikk, er for meg først og fremst å skape noe sammen med andre, sier Fredrik Saroea.

Som frontfigur, vokalist og gitarist i Datarock harFredrik og bandet reist kloden rundt og holdt over 850 konserter i 36 land. Til høsten står plateutgivelse og nye turneer for tur, men akkurat nå gleder bergenseren seg mest til å dra rundt på korøvelser og forberede familiekonserten, som finner sted i Grieghallen lørdag 24. mai.

Se smakebit fra Fa fa fa

Sangfest for hele familien

Det ligger an til tidendes Datarock-konsert under årets festspill i Bergen. På programmet står både de store hit-ene og blodferske låter fra den kommende utgivelsen. Repertoaret øves for tiden inn av 400 barn og unge i bergensregionen.

– Vi skal lage en skikkelig gøy fest for alle på scenen, men ikke minst for publikum, understreker den driftige musikeren.

Bestill billetter til Fa fa fa

Med seg på scenen har han også videokunstneren Birk Nygård, i tillegg til de andre bandmedlemmene og alle barna.

Jeg ser virkelig frem til å stå på scenen med alle kidsa.

Fredrik Saroea,
vokalist og gitarist i Datarock

– Livet er mye mer enn å farte rundt som popidol. Etter at jeg ble tobarnsfar og den yngste begynte i barnehagen, skiftet fokuset litt. Å skape noe i Bergen, delta i familielivet og fremme andre samarbeidsprosjekt er blitt viktigere for meg, sier Fredrik.

Til høsten kommer Datarock med en plateutgivelse i to versjoner. Ett album presenterer nye låter i velkjent Datarock-stil, mens delux-utgaven er ment som utgangspunkt for en forestilling som også kan settes opp av andre.  Foto: Francisco Munoz

Til høsten kommer Datarock med en plateutgivelse i to versjoner. Ett album presenterer nye låter i velkjent Datarock-stil, mens delux-utgaven er ment som utgangspunkt for en forestilling som også kan settes opp av andre.
Foto: Francisco Munoz

Korfrelst til tusen

Musikeren har alltid vært fascinert av kor, og allerede som barn begynte han å synge i bedehuset på Florvåg. Korentusiasmen fikk imidlertid ekstra fart for et par år siden da Fredrik ledet bergenslaget i TV 2-programmet Det store korslaget.

– Korsang er jo blitt en folkebevegelse. Jeg har sans for lagånden, at det ikke dreier seg om et individuelt prestasjonspress. Det har både barn og voksne nok av andre steder. Da jeg ledet Bergen-koret på TV 2, oppdaget jeg også hvor gøy det var å jobbe med å arrangere låter for så mange stemmer, sier Fredrik.

Les mer om konserten

Det ligger an til tidendes Datarock-konsert under Fa fa fa på årets festspill. På programmet står både de store hit-ene og blodferske låter fra den kommende utgivelsen. Repertoaret til konserten øves for tiden inn av 400 barn og unge i bergensregionen. Foto: Tom Oxley

Det ligger an til tidendes Datarock-konsert under Fa fa fa på årets festspill. På programmet står både de store hit-ene og blodferske låter fra den kommende utgivelsen. Repertoaret til konserten øves for tiden inn av 400 barn og unge i bergensregionen. Foto: Tom Oxley

Syng med

Han forteller at Datarock har som mål å inspirere folk til å synge med under konsertene, noe bergensmusikeren fikk kjenne gleden av under en konsert på andre siden av kloden.

– Når for eksempel 20.000 australske ungdommer synger Computer Love og Fa fa fa av full hals, skal man være temmelig kald for ikke å bli rørt, sier Fredrik, som tror at det blir en sterk opplevelse å synge låtene sammen med hundrevis av barn i Grieghallen.

– Jeg ser virkelig frem til å stå på scenen med alle kidsa, ler datarocker Fredrik Saroea. 

Økt besøk med ny profil

Kor-happeningen med Datarock og gigakoret sorterer under kategorien Fornøyelser i den nye programprofilen som Festspillene i Bergen introduserte i fjor.

Den tredelte profilen – Fornøyelser, Forbindelser, Forstyrrelser (se boks til høyre) – resulterte i økt billettsalg i 2013. Flere av årets arrangement innen fornøyelse-sfæren burde også ha bred appell og trekke publikum.

Se smakebit fra danseeventyret Bivrfrost

Headspin og hallingkast

Det gjelder blant annet Hallgrim Hansegårds spektakulære danseeventyr Bivrfrost med FRIKAR Dance Company.

Gjennom et lekent og utforskende dansespråk fortelles eventyret om en konge som lover bort prinsessen og halve kongeriket til den som kan bygge bro mellom folkeslagene. Smaløyde breakere og lysluggede hallingdansere går inn i en kappestrid uten sidestykke, og skaper de mest fantastiske broer.

Bestill billetter til Bivrfrost 

Dagbladet ga Bivrfrost en femmer på terningen og kalte forestillingen «kraftfull og original, poetisk og uventet rørende».

Forestillingen vises i Grieghallen 26. og 27. mai.

Les mer om danseforestillingen Bivrfrost

Se smakebit fra forestillingen Traces

Halsbrekkende akrobatikk

Spektakulært blir det garantert også når den kanadiske gruppen Les 7 doigts de la main (Håndens sju fingre) gjester samme scene med nysirkus-forestillingen Traces. Kompaniet hadde en sentral rolle under åpningsseremonien under OL i Sotsji, og seiler opp som et av de mest anerkjente i bransjen.

Bestill billetter til Traces

Gjennom høyspent akrobatikk, iblandet skating, basket og en god dose dans og musikk, utfordrer en gruppe urbane ungdommer hverandre til å teste grensene sine og skape uforglemmelige øyeblikk.

Traces blander elegant nysirkus med elementer fra gateakrobatikk, der fellesnevnerne er eksplosiv energi, poesi og humor. Forbered deg på et realt adrenalinkick.

Traces kan oppleves i Grieghallen lørdag 31. mai. Søndag 1. juni vises forestillingen to ganger samme sted.

Les mer om forestillingen