Innholdsmarkedsføring fra CCT

Første stopp er et uforpliktende informasjonsmøte i Bergen 20. november på Rica hotell i Christiesgt. 5-7 fra 1800-2100.

Her melder du deg på informasjonsmøte

Det er også fullt mulig å dukke opp uten å registrere seg på forhånd.

Hjelp dem som trenger det mest

– Jeg tror de fleste mennesker opplever det som berikende å kunne hjelpe noen som trenger det. Vi er en helt vanlig familie som gjerne ønsket å bruke ressursene våre der det virkelig var bruk for dem. Som alle andre foreldre har Lars og jeg våre styrker og svakheter Vi trår feil, vi misforstår og vi kjefter. Men vi er også genuint glade i barna våre og gjør så godt vi kan for å være der for dem, sier Trine.

Disse barna trenger fosterhjem

Meld deg på et uforpliktende informasjonsmøte

Bufetat (Barnevernet) er ikke på jakt etter superforeldre som aldri gjør feil, og har toppscore innen utdannelse i pedagogikk og helse.

– Jeg tror mange er redd for å ta kontakt med Barnevernet for å undersøke muligheten for å bli fosterfamilie, fordi de av en eller annen grunn tror at man være så perfekt at det ikke er håp for dem. Det blir jo helt feil å tenke seg. Ja, det er en alvorlig jobb. Det forplikter å ta vare på barn som har hatt det tøft. Men meld deg på et uforpliktende informasjonsmøte. Så får du vite alt du trenger å vite, sier Trine engasjert.

Sammen med hennes mann, Lars Johan Konradsen, hadde de tre særkullsbarn fra før, da de for fire år siden bestemte seg for å melde seg på et informasjonsmøte i Bergen. Familien hadde tenkt på muligheten for å hjelpe barn i nød lenge. De to eldste bodde hos sin mor. Yngstejenten var 12 år. Hun ble tatt med på råd da mor og far ønsket å bli fosterfamilie, forteller Trine.

– Vi hadde diskutert muligheten for å bli en større familie over tid, men ønsket ikke en ny baby i huset, smiler Trine.

Hun legger til:

– Men etter å ha lest mye om hvilken mangel det var på fosterhjemsfamilier i Bergen, bestemte vi oss for å gå på et uforpliktende informasjonsmøte, sier hun.

Meld deg på informasjonsmøte her

I Hordaland finnes det 700 fosterhjemsfamilier. Du blir ikke alene. Og du du får god hjelp.

Trine Søilen, fostermor

En million gode opplevelser

En million gode opplevelser
Så begynte en prosess som skulle endre livet deres for alltid. Etter det første informasjonsmøte, var de sikker: Dette ønsket de å gå videre med. De meldte seg på Buf-etat introduksjonskurs for vordende fosterfamilier, PRIDE-kursene.

Dette er kurs som på en grundig måte skal belyse hva familiene går til, men ikke minst: familiene blir selv klar over hva de kan bidra med – og hvilke oppgaver som eventuelt blir for store, forteller Trine.

Det er viktig for meg å understreke at informasjonsmøter og PRIDE-kursene er uforpliktende og gratis. Du kan når som helst trekke deg. Det er bedre å trekke seg før fosterbarnet står på døren, enn å gi opp etter kort tid. Vår familie var veldig opptatt av å få mest mulig informasjon om jobben som stod foran oss, og hva vi som familie kunne takle. På PRIDE-kursene får man god hjelp til å vurdere om det å være fosterfamilie passer, sier Trine.

I den store undersøkelsen av fosterforeldre fra 2010 fremgår det hvilke gleder fosterfamilier har av arbeidet sitt. Ni av ti sa seg enig i at det gir en fantastisk følelse å hjelpe et barn til en bedre fremtid, og nesten like mange mente at det har vært en berikelse for hele familien.

Kan velge barn selv

For fire år siden flyttet et søskenpar på syv og fire år inn til Trine og hennes familie.

– Vi ønsket et søskenpar med en historie vi kunne håndtere. Eksempelvis var vi skeptiske til å ta imot barn som hadde vært utsatt for seksuelt misbruk, fordi vi var redde for at vi da ville komme til kort. Ikke alle fosterbarn kommer fra like hardt belastede hjem. Sykdom og andre tilfeller av kriser er også vanlig. Som fosterfamilie kan du velge hvilken type fosterbarn du ønsker – og som passer din familiesituasjon. Det er ingen som tvinger på deg barn du ikke greier å gi omsorg, sier Trine.

Slik går du fram for å bli fosterfamilie

Hun legger til:

– Klart det var tøft da de to barna stod der. Vi hadde hatt en gradvis tilvenning med barnas biologiske familie, og god oppfølging fra Barnevernets side, men den dagen de stod på døren med koffertene sine… jeg har nesten glemt hvilke følelser jeg hadde. Det var fantastisk, men samtidig gikk jeg inn i en form for effektiv ammetåke, smiler Trine.

Bli en hverdagshelt du også

Etter tre år som fostermor angrer ikke Trine og hennes familie. Hun forteller at det var litt tøft i starten. At hennes datter på 12 ble storesøster for to «fremmede barn» som begynte å kalle moren for mamma, var ikke lett. Men etter hvert gikk det seg til. De to fosterbarna er i dag en naturlig del av familien, og de blir værende til de er minst 18 år. Noen barn er «på lån» fra Barnevernet før de returnerer til sin biologiske familie. Andre blir hos sin fosterfamilie på permanent basis.

Nå er det din tur til å strekke ut en hjelpende hånd til barn i bergens-regionen som sliter, oppfordrer Trine.

– Å være fosterfamilie inkluderer at livet ditt blir snudd på hodet. Du er med og gjør en god gjerning og hjelper barn i nød. Du vil merke at ditt lokalmiljø vil sette stor pris på jobben du gjør, og at fosterbarna dine vil få ekstra omsorg fra venner og bekjente. Alle har lyst å være god mot dem som har hatt en tøff start.

– Din familie vil sitte igjen med en million gode opplevelser. Kom deg på informasjonsmøte 20. november, så har du kanskje begynt på en fantastisk reise i livet ditt, oppfordrer fostermor Trine Søilen.