Innholdsmarkedsføring fra CCT

Norsk Takfornying er den største aktøren i det norske markedet som driver med takforning, ifølge salgssjef og gründer Tom B. Thormodsen. Foto: Arvid Steen

Hver eneste dag blir taket ditt utsatt for slitasje fra vann, vind, snø, is, sur nedbør, alger og mose. Dette fører til at taket slites. Spesielt gjør vekst av alger og mose at taket holder på fukt, og dermed blir taksteinen gjennom utsatt for frostsprengning gjennom vinteren.

– Etter som tiden går blir taksteinen tynnere og tynnere. Ved skader eller slitasje er det ganske vanlig at man velger å skifte hele taket, og for de aller fleste er dette en stor økonomisk utfordring, sier salgssjef og gründer Tom B. Thormodsen, som startet selskapet sammen med daglig leder Frode Monsen i 2011.

Kontakt Norsk Takfornying direkte

– Så godt som nytt tak

Mange er ikke klar over at en fagmessig utført takfornying kan øke takets levetid med så mye som 20 år eller mer – og det til en tredjedel av prisen det koster å bytte ut all taksteinen.

– Med takfornying vil du få et tak som er like pent og holdbart som den dagen det var nytt. Det vil dermed også gi huset et mye bedre helhetsinntrykk og økt verdi, sier Thormodsen.

Følg Norsk Takfornying på Facebook

Det er stor forskjell på taket i Nordalh Rolfsens vei før og etter Norsk Takfornying har gjort jobben sin. Her er taket til venstre vasket, mens taket til høyre er ferdig.

Det er stor forskjell på taket i Nordalh Rolfsens vei før og etter Norsk Takfornying har gjort jobben sin. Her er taket til venstre vasket, mens taket til høyre er ferdig.

Seks trinn til nytt tak

Takfornying er en behandling over flere trinn, som kort kan beskrives slik:

  1. Høytrykksvask av hele taket. Alt av mose, alger og skitt fjernes. Takrenner og nedløp rengjøres også.
  2. Takstein kontrolleres for synlige sprekker og brudd.
  3. Tilstøtende områder som takvinduer, markiser, planter, antenner og lignende dekkes til.
  4. Impregnering påføres til takstein er mettet. Dette hindrer taksteinen i å ta opp vann og fjerner faren for senere frostsprengning.
  5. To strøk høyelastisk farge påføres. Fargen har bestått alle tester som finnes for denne type produkter, og tilfredsstiller med god margin samtlige krav og standarder fra myndigheter.
  6. Opprydding, gjennomgang og sluttkontroll av utført arbeid.
Før- og etter-bilde fra Nils Klims gate i Bergen.

Før- og etter-bilde fra Nils Klims gate i Bergen.

Utvider over hele landet

På landsbasis er det utført over 130 000 kvadratmeter med takfornying siden 2009. Firmaet har spesialisert seg på fornyelse av tak og er representert i de fleste fylker i Norge.

– Pågangen av oppdrag er så stor at vi stadig søker etter nye partnere. Stadig flere får opp øynene for hvilke muligheter takfornying gir, sier Thormodsen.

I tillegg til ordinær takfornying av betongstein, ståltak og andre tak, kan Norsk Takfornying også tilby produkter for flate tak som er tekket med papp, PCV-folie og annet.

– Dette produktet heter Hypertectum og er basert på Polyretan, som er utviklet slik at det er lett både å tette og fornye gamle, flate tak. Samtidig får du et nytt og flott utseende.

For mer informasjon, besøk selskapet i Ytrebygdsveien 37 i Søreidgrend, eller les mer på Norsk Takfornyings nettsider.