Innholdsmarkedsføring fra CCT

– Med Sesam Sesam-appen på mobilen slipper bilister å holde kontrollen på billetter, bekymre seg for om man har bankkort eller kontanter tilgjengelig, eller irritere seg over kø på grunn av tidkrevende betalingsprosess. Nummerskiltgjenkjenning sørger for automatisk bomåpning når bilens registreringsnummer er lagt inn i appen. Betaling skjer så i etterkant av parkeringen. Enkelt, men genialt, forklarer Bjørg Hatlem, daglig leder for Bergen Parkering AS, og sier at Sesam Sesam i første omgang blir tilgjengelig i ByGarasjen og KlosterGarasjen.

Last ned Sesam Sesam-appen her

Trond Juvik, adm.dir. i B&T Signaal, og Bjørg Hatlem, daglig leder i Bergen Parkering AS, ønsker velkommen til Bergens beste parkeringssystem. Sesam Sesam - lukk deg opp!

Trond Juvik, adm.dir. i B&T Signaal, og Bjørg Hatlem, daglig leder i Bergen Parkering AS, ønsker velkommen til Bergens beste parkeringssystem. Sesam Sesam - lukk deg opp!

Brukervennlig automatisering

Løsningen har blitt utviklet av Bergen Parkering i samarbeid med B&T Signaal, som har lang erfaring med denne type teknologi fra arbeid med bomstasjoner.

– Vi har kombinert vår kompetanse med Bergen Parkering sin erfaring med drift av parkeringshus og skapt et system som automatiserer en prosess. Vårt mål har vært å levere en brukervennlig tjeneste som gjør det enklere å være bilist, og det har vi lykkes med. Automatisk åpning av bom sammen med automatisk betaling er en løsning vi er først ute med i Skandinavia, forteller Trond Juvik, administrerende direktør i B&T Signaal AS.

Slik bruker du Sesam Sesam

Med Sesam Sesam slipper man å holde kontroll på billetter og bekymre seg for om man har bankkort eller kontanter. Kjør rett inn og rett ut, uten kø på grunn av tidkrevende betaling.

Med Sesam Sesam slipper man å holde kontroll på billetter og bekymre seg for om man har bankkort eller kontanter. Kjør rett inn og rett ut, uten kø på grunn av tidkrevende betaling.

- Bare fordeler for brukerne

Det finnes andre løsninger for betaling av parkering via mobil, men den store forskjellen er at man i Sesam Sesam slipper å registrere start- og stopptidspunkt, takstsone eller bilnummer – alt skjer automatisk etter første gangs bruk.

– Dette gjør hverdagen enklere, tryggere og litt mindre stressende for våre kunder. Det er enkelt å legge til og fjerne kjøretøy fra appen, og man kan også slå av funksjonen om du låner bort bilen. Det koster heller ingenting ekstra å bruke dette systemet, så det er bare fordeler for våre brukere, fastslår Hatlem, og legger til at det også gir Bergen Parkering bedre kontroll på parkering og betaling, noe som fører til at de kan bruke mer tid på anleggene og kundene.

– Vi har basert dette konseptet på kjent teknologi, så man kan være trygge på at det fungerer skikkelig. Kamerasystemet har allerede blitt nøye testet ut på elbiler i Bygarasjen. Bompengeløsningene vi har utviklet har hentet inn over 3,5 milliarder kroner uten store problemer. Det er gjort grundig arbeid i forkant, så det er ingen grunn til å ikke laste ned og bruke Sesam Sesam når den slippes i de ulike applikasjonsbutikkene 16. februar, inviterer Juvik, og understreker at alle data som registreres anonymiseres når det ikke er bruk for dem lenger.

Les mer om B&T Signaal

Vil bli populært

Hatlem er sikker på at Sesam Sesam-appen kommer til å være en populær nyvinning hos Bergens befolkning.

– Det er vanskelig å spå, men vi håper å nå 50 prosent av dagens brukere første året. Dette er et lavterskeltilbud, så selv om man ikke benytter seg av våre parkeringsanlegg mer enn en gang i måneden er det fornuftig å bruke Sesam Sesam, forteller hun.

Juvik forteller at løsningen enkelt kan tilpasses ulike bruksområder. For eksempel kan hoteller uten egen parkering bruke appen til å registrere og betale for gjesters parkering i parkeringshus.

– Jeg tror også at Sesam Sesam vil spre seg til andre norske byer, og kanskje også ut over landegrensene. Det finnes ingen begrensning for hvor systemet kan tas i bruk , og jeg tror interessen vil være stor hos mange parkeringsselskap når de ser hvor godt det fungerer her i Bergen, sier han.

Les mer om Bergen Parkering