Innholdsmarkedsføring fra CCT

Arbeidskollegane Rolf Anders Brandsvoll og Hanne Vastveit lærer mye gjennom traneeprogrammene GEDS og CGDS.

Traineene Rolf Anders Brandsvoll (26) og Hanne Vastveit (25) kunne nok ikke valgt en bedre arbeidsgiver direkte etter fullført utdanning. Som deltakere i de prisbelønnede trainee-programmene Graduate Engineer Development Scheme (GEDS) og Commercial Graduate Development Scheme (CGDS), får de i løpet av to år ballasten de trenger for å bli en viktig del av Subsea 7s yngre generasjon.

Subsea 7 søker nye traineer til oppstart i 2014. Søk før fristen 31. oktober.

Internasjonalt miljø

Som navnet tilsier retter GEDS-programmet seg mot utdannede ingeniører som Rolf Anders, mens CGDS-programmet fokuserer på utdannede økonomer som Hanne. Etter den første perioden som heltidsansatt hos Subsea 7 er Rolf Anders svært imponert over hva selskapet kan tilby.

– Det har vært en spennende start og jeg merker jeg har fått overraskende mye kjennskap til bedriften, industrien og særlig kollegene. Det er veldig interessant og ikke minst lærerikt å møte mennesker med ulike bakgrunner i et så internasjonalt miljø, sier 26-åringen.

Man møter på mange personer med lang arbeidserfaring og sentrale roller i bedriften, så det er viktig å suge til seg all den kunnskapen man klarer.

Hanne Vastveit

– Viktig å bygge nettverk

Hanne er én av totalt 26 personer som deltar i CGDS-programmet på global basis. Hun har spesialisert seg innen innovasjon og bedriftsutvikling via sin utdanning i økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen BI og UC Berkeley. At hun har gjort det riktige karrierevalget er hun ikke i tvil om.

– I løpet av CGDS-programmet får jeg arbeide på ulike fagområder innen Project Services, Sales and Marketing og Supply Chain Management. Jeg skifter avdeling rundt hver fjerde måned, og jeg blir derfor godt kjent med de ulike delene som holder hjulene i gang hos Subsea 7, forteller hun og utdyper.

Relevant prosjekterfaring

Ifølge Hanne er en stor del av det å være trainee å løse oppgaver, delta på kurs og utvide nettverket innad i bedriften.

– Man møter på mange personer med lang arbeidserfaring og sentrale roller i bedriften. Nettopp derfor er det viktig å utvide nettverket og suge til seg all den kunnskapen man kan, sier hun.

Mens Hanne skifter avdeling periodevis, søker Rolf Anders og de andre GEDS-traineene seg inn til en av disiplinene i ingeniør-avdelingen. Gjennom de to årene får de relevant arbeidserfaring gjennom prosjekter.

– Min hovedoppgave er å være involvert i prosjekter der vi planlegger og løser jobber på oppdrag fra olje- og gasselskaper, forteller Rolf Anders.

 

Se video om andre Subea 7-ansatte: Ove Tilling, Susanne Rusnes og Magnar Meling Nordtun.

– Velg realfag

Som verdensomspennende undervannsentreprenørselskap er det ikke en hemmelighet at Subsea 7 kan tilby de ansatte muligheten til å reise, hvis ønsket er tilstede og arbeidsoppgavene tilsier det. Selskapet har blant annet kontor i byer som London, Houston, Aberdeen, Paris, Rio de Janeiro og Perth. De ansatte har også anledning til å dra offshore for å bygge erfaring – noe som er både lærerikt og perfekt for den eventyrlystne.

Hun trekker særlig frem realfagskunnskaper som et trumfkort til jobb hos Subsea 7.

– Realfag er viktig for forståelsen av det vi omgir oss med. Det finnes stor etterspørsel etter nyutdannede med denne kunnskapen. Derfor er det viktig å velge fag som gir gode jobbmuligheter etter endt utdanning, som er samfunnsnyttige og man trives med, sier hun.