Innholdsmarkedsføring fra CCT

Joar Tenfjord er superfornøyd med den nye look-en som Folia i Knarvik ga hans Tesla. Foto: Geir Dahle

Det er en skyet og lettere grå vårdag i Bergen, men Joar Tenfjord (37) stråler som ei sol når han viser oss sitt elektriske vidunder. Foran oss står en Tesla P85+, nylig returnert etter et par dager på Knarvik, der stylistene i Folia akkurat har lagt karbon-folie på både speil, kromlister og emblemer.

Les mer om Folia 

Når solen finner det for godt å titte frem bak skyene er det kun bilens glass og felger det glinser av. Resten av den ett år gamle Tesla-en er beksvart – med en kledelig matt tekstur..

Fikk både i pose og sekk

– Jeg ønsket å gi bilen et personlig preg – noe som fikk den kunne skille seg ut fra andre biler. At folien også beskytter lakken er selvfølgelig en hyggelig bonus, sier Tenfjord, som innrømmer at han er litt over gjennomsnittet opptatt av bil og design.

Da ålesunderen, som har gjort bergenser av seg, fikk sin nye Tesla på sensommeren 2013, ble den levert med mørkegrønn metallic-lakk.

– Originalfargen var stilig den, men jeg ønsket likevel å gjøre bilen helt unik. Derfor lot jeg Folia i første omgang endre på grillen – mest for å tone ned krom-preget, sier tesla-eieren.

– Jeg ønsket å gi bilen et personlig preg, At folien også beskytter lakken er en hyggelig bonus, menr Joar Tenfjord. Foto Geir Dahle

– Jeg ønsket å gi bilen et personlig preg, At folien også beskytter lakken er en hyggelig bonus, menr Joar Tenfjord. Foto Geir Dahle

Et vell av fargemuligheter

Etter å ha lekt med tanken en tid, bestemte Tenfjord seg for å ta skrittet fullt og foliere hele karosseriet på den populære doningen. Hos Folia på Knarvik kunne han dessuten velge og vrake i fargenyanser og ulike strukturer.

– Jeg endte opp med svart matt, og er veldig happy med fargevalget, innrømmer Tenfjord.

Han får et anerkjennende nikk av Glenn Sture, som er daglig leder i Folia. I løpet av to-tre dager forvandler Sture og hans team i Kvassnesveien utseende og stil på nyere biler – noen fra lys til mørk, andre fra glossy glans til helt matt.

– I folie får du akkurat den farge du ønsker. Det er stort sett bare fantasien som setter er begrensninger, sier Sture, som understreker at helfoliering også har andre fordeler enn de rent estetiske.

Foto: Geir Dahle

Foto: Geir Dahle

Bevarer lakken, bremser verditapet

Ved helfoliering forsegles nemlig lakken og bevarer sine opprinnelige kvaliteter. Det betyr at bilen ytre tilstand forbedres og bilens verditapet blir mindre.

– Det er rett og slett snakk om å beskytte bilen mot ytre påvirkninger som salt, asfaltrester, som forringer lakken, sier dekor-eksperten.

Sture forteller at Folia har fem års garanti på helfoliering. Og skulle du gå lei av fargen er det lett å fjerne foilen, og få tilbake den opprinnelige fargen.

– Skulle du være uheldig å stripe opp folien, er det dessuten en enkel prosess å legge ny folie på kun den delen av karosseriet som er blitt skadet, sier sjefen for skilt- og dekorbedriften.

Foto: Geir Dahle

Foto: Geir Dahle

Helfolierer til fastpris

– Hva koster det å få helfoliert bilen sin hos Folia?

– Vi gir alltid fastpris på helfoliering, og må kalkulere pris utfra omfanget for den enkelte modell. Full foliering ligger fra rundt 20.000 og oppover. Når det gjelder detaljfoliering er det ofte stor variasjon på størrelse og utforming. Derfor baserer vi dette arbeidet på timepris og medgått tid.