Innholdsmarkedsføring fra CCT

Geir Lislerud og Mercuri Urval kan hjelpe alle typer bedrifter med å få bedre resultater i rekrutteringsprosessen. - Våre konsulenter bruker mye tid på å forstå kundens ønsker og behov. Det gjør at vi kan vise til meget gode resultater etter skreddersydde løsninger for våre kunder, sier han. (Foto: Jon Danielsen)

Mercuri Urval finner hvert år hundrevis av kandidater til leder- og spesialiststillinger.

Mercuri Urval finner hvert år hundrevis av kandidater til leder- og spesialiststillinger.

En del norske bedrifter velger å foreta rekrutteringen selv. Det kan selvsagt gå bra, men kan også få store negative følger. Mange arbeidsgivere lærer for sent at feilansettelser er noe av det dyreste som finnes.

– De fleste bedrifter mangler verktøyene som skal til for å finne frem til den riktige kandidaten i en situasjon med mange muligheter for feilvalg. Mercuri Urval sin styrke er at vi har en velprøvd metode, utviklet gjennom femti år, for å evaluere personligheter og forstå hvordan kandidaten tar beslutninger, handler under press, motiveres, fungerer i relasjon til andre og mye, mye mer. Vi har også tilgang til en mye større kandidatpool enn vanlige bedrifter, poengterer Geir Lislerud, direktør i Mercuri Urval.

Det handler om å redusere risikoen for bedriften din og øke sannsynligheten for å rekruttere en person med riktig potensiale, samtidig som at man får en profesjonell part til å styre prosessen, fra behovsanalyse via utlysning, søknadsmottakelse, referansesjekk, intervjuer og tester til ansettelse og påfølgende oppfølging av både bedrift og ansatt. En god investering for de fleste selskaper.

Les mer om hvordan Mercuri Urval jobber med rekruttering

Gjennom god dialog med kunden sørger Mercuri Urval for at de vet nøyaktig hva de skal se etter i kandidatene.

Gjennom god dialog med kunden sørger Mercuri Urval for at de vet nøyaktig hva de skal se etter i kandidatene.

God forretningsforståelse gir førsteklasses resultat

For bedrifter som vil ta neste skritt mot toppen, er et rekrutteringssamarbeid med Mercuri Urval en god løsning.

For bedrifter som vil ta neste skritt mot toppen, er et rekrutteringssamarbeid med Mercuri Urval en god løsning.

– Det finnes en rekke gode grunner til å bruke Mercuri Urval. Vi er et selskap med 50 års erfaring, og har bygget opp grundige prosesser for alt vi gjør, samtidig som vi er nummer en på innovasjon. Vi er et stabilt selskap heleid av gründer, og satser mye på å holde oss oppdatert. For eksempel er vi verdens eneste globale aktør sertifisert etter ISO 10667-standard. Det viser vårt ønske om å levere på grundighet og kvalitet, og er med på å gi en trygghet til kundene våre, forteller Lislerud, og fortsetter:

– Men den viktigste grunnen til at vi skiller oss ut og har så mange fornøyde kunder er definitivt vår forretningsforståelse. Den rette rekrutteringspartneren finner den best mulige kandidaten ved først å forstå din virksomhet og strategi. Våre konsulenter har erfaring fra posisjonene de rekrutterer til, og bruker mye tid på å sette seg inn i bransjen og forstå kundens ønsker og behov. Det gjør at vi kan vise til meget gode resultater etter skreddersydde løsninger for våre kunder.

Mercuri Urval sin fremste kompetanse ligger på å finne riktige kandidater til leder- og spesialiststillinger. Les mer om selskapet her.

Lønner seg å outsource

Et argument Mercuri-direktøren ofte hører fra bedriftsledere er at det koster mer å benytte seg av rekrutteringsbyråer enn å gjøre jobben selv.

– Problemet er at mange glemmer å veie opp for tiden man selv må bruke på dette. Ved å outsource rekrutteringen kan alle ansatte i bedriften konsentrere seg om sin kjernevirksomhet, mens de får benytte vår ekspertise på området til å rekruttere nye ansatte. Når man også tenker på at den beste kandidaten på litt lenger sikt vil skape mer verdi for selskapet, er det ikke tvil om at det lønner seg å sette ut rekrutteringsjobben til oss som driver med dette 100 prosent av arbeidsdagen, fastslår Lislerud.

Beviset på at Mercuri Urval tar dette på alvor er at de gir 12 måneders garanti etter ansettelse.

– Viser det seg at nyansettelsen av en eller annen grunn ikke fungerer, gjør vi rekrutteringsjobben en gang til uten direkte kostnad for kunden. Vi er stolte av det vi driver med, og skal alltid levere den mest optimale løsningen – hvis ikke kunden er fornøyd, er heller ikke vi fornøyd, sier Mercuri Urval-direktøren.

Lær mer om Mercuri Urval 

- Det er ikke tvil om at det lønner seg å sette ut rekrutteringsjobben til oss som driver med dette 100 prosent av arbeidsdagen, fastslår Geir Lislerud. (Foto: Jon Danielsen)

- Det er ikke tvil om at det lønner seg å sette ut rekrutteringsjobben til oss som driver med dette 100 prosent av arbeidsdagen, fastslår Geir Lislerud. (Foto: Jon Danielsen)

Mer enn bare rekruttering

Mercuri Urval sine 55 medarbeidere i Norge leverer rekrutteringstjenester til et bredt spekter av det norske næringslivet, til bedrifter innen alle bransjer av alle størrelser, både offentlig og privat. Selskapet gjør dog mer enn å bare finne din bedrifts neste ansatte.

– Vi samarbeider også med kunder om talentutvikling – hvor vi bidrar til å utvikle bedriftens indre kompetanse, samt virksomhetsendring – hvor vi hjelper organisasjoner i omstilling med å finne de riktige løsningene for seg og sine medarbeidere. Felles for alt vi gjør er en enkel filosofi: Alltid levere solide resultater til våre kunder. Det er planen også for videre drift, så bedrifter som tror de kan dra nytte av våre tjenester er hjertelig velkommen til å ta kontakt, inviterer direktør Lislerud.

Jeg vil vite mer om hvordan Mercuri Urval kan hjelpe min bedrift