Innholdsmarkedsføring fra CCT

Vi har tatt turen til Bohus på Nordås for å bli bedre kjent med Nordic. Det ferske design-konseptet er en serie som tydelig henter inspirasjon fra stolte tradisjoner innen nordisk møbeldesign. Uttrykket i Nordic-utstillingen er en slags moderne retro-stil.

Se de knallgode lanseringstilbudene på Nordic-serien

Elegante spisestuer og tidløse salonger matcher de rene linjene i stoler, bord og reoler, og bruk av naturmaterialer som tre, skinn og ull setter ekstra spiss på det hele. Med stilige lamper og tepper, toppet med minimalistiske interiørvarer, ånder det av renskåren skandinavisk design i butikklokalet.

Det er lett å finne sittekomforten i Nordics sofaserie. Foto: Geir Dahle

Det er lett å finne sittekomforten i Nordics sofaserie. Foto: Geir Dahle

Super kvalitet og suveren pris

– Vi har lagt vekt på at Nordic skal være et møte mellom et enkelt stilrent design og optimal funksjonalitet.  Gjennomgående for stilen er natur, enkelhet, lyse tresorter og bruk av tekstiler og farger, sier Frank Ove Lind, som er ansvarlig for det nye design-konseptet i Bohus-kjeden.

Han understreker imidlertid at man i den nye serien også kan tillate seg å være litt freidig ved å kombinere sterke farger og grafiske mønstre sammen med lune naturelementer som grove tekstiler i strikk, ull eller andre naturmaterialer.

Utforsk den nye Nordic-katalogen

– Med et gunstig prisnivå som utgangspunkt kan de aller fleste finne seg til rette og skape sin stil i hjemmet med inspirasjon fra Bohus Nordic, sier Lind.

Produktsjefen er klar på at Bohus Nordic skal tilfredsstille både den kvalitetsbevisste og prisbevisste. Den nye modulbaserte sofaserien Nordic er med sitt klassiske og stilrene design et tidløst møbel som aldri vil gå av moten.

Fleksibel sofaserie

– Utvalget av armlener og ben er omfattende, noe som gjør at hver enkelt kan designe sin egen sofa. Variasjonsmulighetene er så store at man nesten blir i stuss om det er en og samme sofaserie det er snakk om, sier Rune Kransberg i Litsofa, som forsyner Bohus med den fleksible sofaserien.

Les mer om produktene i Nordic-konseptet

Nordic er bygd på skandinaviske håndverkstradisjoner, og for å oppnå super sittekomfort i sofaene brukes kun kvalitetsmaterialer. Alle bærende deler er derfor i hel tre. I tillegg er modulene utstyrt med nozag-fjærer i sete og med vendbare kaldskum-puter i rygg og sete, som er kjent for å holde på fasongen.

– Vi har konstruert putene slik at du får den komfortable følelsen av å sitte i og ikke på sofaen, og det uten at putene mister sin holdbarhet, sier møbelprodusent Kransberg, som også kan by på et bredt utvalg av designerstoff i ulike fargevariasjoner, alle lagd for å tåle røff bruk.

Danske PBJ og designer Michael H. Nielsens elegante spisebord X-tra er et naturlig samlingspunkt i hjemmet. Foto: Geir Dahle

Danske PBJ og designer Michael H. Nielsens elegante spisebord X-tra er et naturlig samlingspunkt i hjemmet. Foto: Geir Dahle

Deilige danske spisebord

Med sin avrundede og myke form for funksjonalisme er skandinavisk design med årene blitt en verdensomspennende stilbølge som med sitt enkle og rene formspråk har inntatt hjem på alle klodens kontinent.

Det danske selskapet PBJ Møbler har de siste fem tiårene vært en viktig eksponent for den skandinaviske håndverkstradisjonen der kvalitet, estetikk og funksjonalitet er tre sider av samme sak. To av møbelveterans elegante spisebord har nå fått plass i Bohus sitt Nordic-konsept.

Les mer om PBJ 

Møbeldesigner Michael H. Nielsens maskuline spisebord Loft, inspirert av såkalt shaker-stil, er et opplagt valg til spisestuen, kjøkkenet eller arbeidsrommet. Bordplaten kan fås i ti forskjellige laminatfarger og har store, avrundede hjørner. Bordets kant kan fås i eik eller valnøtt, og trenger du mer bordplass kan Loft også leveres med ekstraplate i hver ende.

 

– Har man behov for ekstra god plass rundt bordet er den uttrekkbare varianten av lekre X-tra et suverent valg. Med magasin til hele fire ileggsplater kan spiseplassen forlenges med to meter, forteller salgssjef Kæld Møller Andersen i PBJ Møbler.

Bordplaten til Nordic X-tra kan også fås som fast plate, og med sine lekre detaljer og smidige form er det elegante bordet blitt en hit i Danmark – rett og slett fordi det gir litt ekstra – av alt. 

Fleksibelt oppbevaringssystem

Hammel Furniture er en annen dansk møbelprodusent med røtter tilbake til 1960-tallet. Med det smarte reolsystemet Mistral kan du bygge egen oppbevaringsløsning. Reol-modulene finnes i et dusin farger og det er enkelt å sette sammen modulen på nye måter, hvis innredningsbehovet skulle endre seg med tiden.

Bygg ditt eget Mistral-oppsett 

– Mistral Air er et smart byggesystem med flotte slanke moduler, som gir et lett og svevende uttrykk. Med sitt tidløse design var Mistral-systemet selvskreven kandidat da vi skulle sette sammen vår nye design-kolleksjon, sier Frank Ove Lind.

 

Bohus Nordås har en egen avdeling hvor mange av reol-modulene til  Mistral-serien er utstilt. Foto: Geir Dahle

Bohus Nordås har en egen avdeling hvor mange av reol-modulene til Mistral-serien er utstilt. Foto: Geir Dahle

Han forteller at det finnes en egen serie som er spesialutviklet for oppbevaring av audiovideo-utstyr som blant annet DVD-spillere, TV-spillmaskiner og høyttalere. Mistral AV er en del av et større sortiment og fås som ulike oppsett.

– Detaljene er viet stor oppmerksomhet, og man får stoffdører i tre farger som skjuler AV-utstyret. Avtakbar bakplate og hull i topp og bunn gjør at det dessuten er lett å skjule ledningsrotet, sier produktsjefen i Bohus.