Innholdsmarkedsføring fra CCT

Marstein fyr ble våren 2013 en del av hotellkonseptet til Panorama Konferansehotell i Sund.

Hotellsjef Ole-Martin Opitz sitter i helikopteret til Fonna Fly som skal frakte gjester ut fra Panorama Hotell i Sund til Marstein fyr.  Det er en båt,- eller helikoptertur på noen minutter ut i havet fra hotellet.

Hotellsjefen vet at han har fått en unik sjanse til å drifte et konferanselokale uten sidestykke i Norge.

– Marstein fyr er et nytt og unikt hotellkonsept i havgapet det ikke finnes make til i Norge, understreker hotellsjefen, til magnews.no.

Slik ser Marstein fyr ut fra luften

Ut mot havet

Marstein fyr er omringet av hav, og siste utpost «før man når England». Når det blåser som verst, vil bølgene nå helt opp til fyret.

– Dette landemerket i vest er det første som møter dem som kommer sjøveien til Bergen. Det er ikke Norges eneste fyrhotell, men det ligger nærmest havgapet med all den dramatikken, råskapen og ville naturen man da får med på kjøpet, sier Opitz.

Bestill en havgap-opplevelse på  post@panoramahotell.no

Saken fortsetter under bildet.

Dramatisk historie

Fyret var bemannet helt til det ble automatisert i 2002, og har en spennende historie som strekker seg fra 1800-tallet, via dramatiske begivenheter under andre verdenskrig, til noen forblåste januardager i 2005.  Den gang ble fyrvokterboligen totalskadet i det voldsomme ekstremværet «Inga».

Enkelte av sporene etter Ingas herjinger er der fortsatt, og er en del av fyrets spesielle historie.

I 2010 ble enda et nytt kapittel i denne historien innledet, da fyret ble overtatt av en stiftelse hvor blant annet Stangeland-familien fra Austevoll og kommunene på begge sider av Korsfjorden var involvert. Panorama konferansehotell vil drifte hotellet på oppdrag fra stiftelsen.

Følg Panorama Konferansehotell på Facebook.

Overnatting og konferanse

De tre hovedbygningene på øyen er nå totalrenovert og ominnredet til elleve overnattingsrom med totalt 22 sengeplasser, og et konferanse- og festlokale med trådløst internett.

– Det er lagt opp til en røff stil, men med alle fasiliteter, som vann, dusj og moderne toaletter, til stede. Utsikten vil variere etter værforholdene, men spektakulært er det alltid her ute, lover Opitz.

Han forteller videre at oppussingen av fyret og tilhørende hus snart er ferdig.

– Vi har allerede begynt å ta imot de første bestillingene på konferanse og overnattinger. Gjestene sjekker inn på Panorama Konferansehotell, før de blir fløyet ut i helikopter, eller kjørt i RIB-båt. Båten er inkludert i prisen, men helikopter koster litt mer, sier Opitz.

Opitz og hans kolleger skreddersyr i disse dager konferansepakker som blant annet inneholder opplevelsesturer i havgapet, kombinert med et opphold på Marstein fyr.

Les mer om Panorama Konferansehotell her.

Spennende prosjekt

Hotellsjefen understreker at Marstein fyr blir åpnet opp som et kulturelt møtested for bergenser og stril.Han lover konserter og spennende kunstutstillinger på øyen.

– Vi i Panorama Konferansehotell ser på dette som en unik mulighet til å leve enda mer opp til vårt slagord «Velkommen til et møte med havet». Vi gleder oss veldig til å få ut potensialet i dette fantastiske og unike stedet. I disse dager pågår det et betydelig oppussingsarbeid på Marstein fyr.  Blant annet  bygges det ny og bedre brygge for å trygge tilkomsten til øyen, sier Opitz, som ser fram til å ønske de første gjestene velkommen.