Innholdsmarkedsføring fra CCT

For kun få år siden var Thor-Christian Ebbesvik en av de mest fremadstormende motorsportutøverne i verden. Nå er han opptatt av at Autosalg-kundene skal få sin bildrøm.

Thor Ebbesvik er stolt av Autosalgs historie.

Thor Ebbesvik er stolt av Autosalgs historie.

I april 1947 åpnet bilforhandleren Autosalg dørene for første gang. En av de ansatte den gang het Melankton Ebbesvik. Nær 70 år senere har hans barnebarn Thor-Christian inntatt rollen som daglig leder etter sin far Thor, i det som nå er en av de eldste og mest velrenommerte nybilforhandlerne i Bergen.

– Autosalg er basert på tre generasjoner med ekte bilglede. Min far overtok selskapet i 1958, og siden har det vært i familien. Jeg tok over styringen i 1986, og siden har det, slik det ofte er i bilbransjen, vært opp- og nedturer. Men vi har alltid greid å være tilpasningsdyktige, og har vist styrke i både gode og dårlige tider. Det er en tøff jobb, men vi er utrolig stolte av at vi nå som tredje generasjon står på egne bein og fremdeles leverer gode biler og god service til bergensere, forteller pappa Thor Ebbesvik, som nå innehar rollen som salgssjef.

Les mer om Autosalg 

Klikk på bildet for å se gode tilbud fra Autosalg.

Klikk på bildet for å se gode tilbud fra Autosalg.

Fornøyde kunder

Daglig leder Thor-Christian leverer nå Honda, Fiat og Jeep til bergensere.

Daglig leder Thor-Christian leverer nå Honda, Fiat og Jeep til bergensere.

For å henge med i en sterkt kompetitiv bilbransje er det viktig å være i stand til å utvikle seg. Far og sønn Ebbesvik har alltid vært meget obs på å stadig fornye Autosalg for å få best mulig resultat.

– Vi er Norges eldste Honda-forhandler, og kan etter over 40 år som eneforhandler av merket i Bergen skilte med lang og solid erfaring og ekspertise på samtlige Hondas modeller. Men for å få flere bein å stå på har vi også tatt inn Fiat og Jeep. Sistnevnte er vi alene om i Bergen, mens det kun er én annen Fiat-forhandler i området. Det gjør at vi nå kan tilby tre kvalitetsmerker som utfyller hverandre og sammen dekker de fleste behov våre kunder måtte ha, fastslår Thor-Christian Ebbesvik.

– Vi er fremdeles en relativt liten aktør i et stort marked, men det har samtidig alltid vært en av våre styrker. Vi kan gi tettere oppfølging og har bedre kjennskap til våre kunder. Hos oss får man mer enn bare et skall med fire hjul og motor. Den høye gjenkjøpsprosenten viser at vi gjør mye riktig og at våre kunder er fornøyde med jobben vi gjør, fra salg til service. Sjansen er stor for at de som har kjøpt bil hos oss én gang kommer tilbake når de er klare for neste innkjøp, påpeker Thor.

Les mer om serviceavdelingen til Autosalg

Ebbesvik-familien har en ekte kjærlighet til bil, noe som bevises i deres motorsport-historie.

Ebbesvik-familien har en ekte kjærlighet til bil, noe som bevises i deres motorsport-historie.

Unik bilkompetanse

Det krever sitt å bli en vinner. Autosalg-mennene har bevist at de har det som skal til.

Det krever sitt å bli en vinner. Autosalg-mennene har bevist at de har det som skal til.

Både Thor og Thor-Christian har mer eller mindre vokst opp innenfor dørene til bilforhandleren, og har jobbet innen alle deler av operasjonen, fra ryddejobber og delelager til verksted og salg. Det har kanskje vært med på å skape en autentisk bilinteresse som også vokste utenfor bilselgerverdenen. Thor-Christian Ebbesvik er nemlig en av tidenes beste norske motorsportutøvere.

– Bil har vært en viktig faktor i hele livet mitt, også utover Autosalg. Far kjørte noen billøp, blant annet på Nürburgring, så det var nok der jeg fikk den interessen fra. Året jeg fylte ti fikk jeg en gokart, noe som var starten på mange flotte opplevelser innen motorsport, der jeg vant NM i gokart og representerte Norge i verdensfinale, før jeg flyttet til England for å drive med formelløp og til slutt endte opp i GP2, som av mange betraktes som den viktigste rekrutteringsklassen for Formel 1.

– Den gokarten er nok den dyreste julegaven noensinne. Det kom noen følgekostnader utav det, ler pappa Thor, og påpeker at det har vært fantastisk å være en del av sønnens suksessfulle karriere på bilbanen.

Les mer om Thor-Christians flotte karriere

I førersetet for fremtiden

Til slutt, etter suksesser og skuffelser, ble det for vanskelig å få på plass økonomien for fortsatt satsing i GP2, og Thor-Christian måtte i 2009 dessverre legge en lovende karriere på hyllen. Mannen som i dag kunne vært Formel 1-fører gikk over i rollen som salgssjef i Autosalg, før han siden inntok rollen som daglig leder.

– Det gir naturlig nok ikke helt det samme adrenalinkicket å være daglig leder i Autosalg som å kjøre GP2, men samtidig har motorsporten gitt meg mange erfaringer som jeg har med meg inn i denne jobben. Man må være strukturert og reflektert for å drive med idrett på så høyt nivå, og alltid planlegge for hva som kan komme rundt neste sving. Det er det samme i bilbransjen. Nå er fokus på å utvikle Autosalg videre og samtidig opprettholde den gode kundefølelsen som gjør at folk velger oss når de skal kjøpe eller ha service på bil, sier Ebbesvik junior, som gleder seg til å presentere nye modeller til kundene i 2015.

Les mer om hva slags biler Autosalg kan tilby