Innholdsmarkedsføring fra CCT

– Vi har gitt foajé og gangarealer i MB en ansiktsløftning i sommer, og det kommer mer - flere saler står klare for å oppgraderes. Så vi er definitivt klare for å skape en førsteklasses filmopplevelse i høst. På lerretet i våre 17 kinosaler kommer det utrolig mye interessant å velge blant for både små og store, så her er det bare å sjekke ut programmet og bestemme seg for hva man vil se. Vårt mål er å skape magiske kinoopplevelser, og bevise at det definitivt ennå er best å se film på kino, inviterer administrerende direktør i Bergen Kino AS, Elisabeth Halvorsen.

Se nærmere på hva som kommer i høst

Bergen tar bølgen

Utrolig spennende er det for voksne allerede 28. august, når den første norske katastrofefilmen, Bølgen, slår inn over Bergen. Dette er en storproduksjon av hollywoodske dimensjoner. Bølgen er den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen har fått svært god mottakelse, blant annet med terningkast seks i Nettavisen, og femmer hos VG og NRK Filmpolitiet

– Bølgen har Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovedrollene, og er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. På folkemunne kalles fjellet «Dødsfjellet», og forskerne er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når.. 

Les mer om Bølgen, eller se trailer:

Barnslig glede på kinoen

Et kjapt blikk på høstens filmprogram avslører raskt at de yngste har veldig mye å glede seg til i høst. Her finner man blant annet Innsiden Ut, Karsten og Petra på safari, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, Doktor Proktors tidsbadekar, og Hotell Transylvania 2.

– Hvorfor liker barn å gå på kino?
– Det er ekstra spennende å se film på kino; stor sal, stort lerret, intens lyd, forventningene som bygger seg opp når en sitter i en sal med mange andre. Og selvfølgelig kinosnopet! Film og kino appellerer på tvers av alder og interesser, og blir derfor en hyggelig opplevelse for hele familien. Samtidig er kino ofte barnas første møte med kulturopplevelser og er derfor en viktig inngangsport til andre deler av kulturen, mener kinodirektøren.

Karsten og Petra har allerede en stor fanskare som har fulgt de to vennene gjennom bøkene og nå i flere filmer. Doktor Proktor-bøkene er også velkjente univers for både barn og deres foreldre og de som har sett forrige film gleder seg definitivt til neste eventyr. Mens Knutsen & Ludvigsen har begeistret barn og voksne i mange tiår, og er velkjent for de aller fleste.

– Oppfølgere betyr at en kjenner til karakterene, universet og deler av historien. Men en oppfølger må samtidig tilføre noe nytt og bringe historien videre. Det er jeg sikker på at disse filmene vil gjøre, og jeg gleder meg til å se både små og store komme på besøk til oss i Bergen Kino, sier Halvorsen.

Bergen Kino har også babykino og seniorkino

Stort og variert utvalg

Av andre filmer man har å glede seg til i høst nevner kinodirektøren blant annet Everest, Maze Runner, Black Mass, B.O.O., Louder than Bombs, Klovn Forever, Villmark 2, Macbeth, The Walk, Pan, Mannen fra Snåsa, og den nye James Bond-filmen Spectre.

– Dette er et variert utvalg hvor jeg garanterer at alle vil finne noe som passer for seg, enten man liker action, dokumentar, drama, animasjon, skrekk, eventyr, thriller eller komedie. Personlig gleder jeg meg spesielt til James Bond: Spectre fordi det er en film som appellerer til alt som en kinoopplevelse skal være. Filmskaperne klarer alltid å tilføre noe nytt og spektakulært til sjangeren – dette er pur underholdning. I tillegg er jeg veldig spent på å se Margret Olins film om Snåsamannen. Hun har en unik formidlingsevne og nærhet i sine filmprosjekter, sier Halvorsen.

Hvilken høstfilm gleder du deg mest til? Si din mening på Bergen Kinos Facebook-side

Serverer BIFF i september

23. til 30. september kommer det mange har gledet seg til i et helt år. Bergen Internasjonale Filmfestival vil også i år by på en uke med et veldig bredt utvalg filmer, samt flere interessante arrangementer.

– BIFF er landets mest omfattende filmmaraton. Totalt viser vi over 150 filmer fra alle verdenshjørner, og disse spenner over alle sjangre, tematikk og stilarter. BIFF trekker rundt 55 000 besøkende hvert år, et besøkstall vi er veldig stolte over, sier kinodirektøren.

– Hvorfor er BIFF så populært?

– På BIFF kan man få med seg et stort antall gode filmer på kort tid. BIFF gir også muligheten til å se film som ellers er vanskelig å få tilgang til, eller filmer om temaer som opptar den enkelte eller er viktige innspill i samfunnsdebatten. Dette er blant annet kjent for å være en av Nordens største mønstringer av dokumentarfilm. Festivalen er også en unik mulighet til å få møte filmskapere og andre filminteresserte.

Komplett filmprogram vil være klart cirka to uker før festivalstart, men noe av programmet er allerede sluppet – les mer her