Innholdsmarkedsføring fra CCT

– Hvis du er interessert i musikk, og ønsker å kombinere denne interessen med et treårig studieforberedende videregående tilbud, er Kongshaug skolen for deg, sier rektor. (Foto: Trond Vinnes)

Rektoren gleder seg til å ta imot elever til en større og forbedret skole høsten 2015.

Rektoren gleder seg til å ta imot elever til en større og forbedret skole høsten 2015.

– Vi utvider elevtallet fra 95 til 120 elever, og allerede i høst vil vi ha to parallellklasser i Vg1. Kongshaug Musikkgymnas har hatt stor søkerinteresse gjennom mange år, og vi er veldig glade for at vi nå endelig kan si «ja» til enda flere musikkinteresserte ungdommer som ønsker å bruke og utvikle sine ferdigheter. Dette vil gjøre et allerede godt skoletilbud enda bedre, sier rektor Oddvar Rotvik.

Les mer om Kongshaug Musikkgymnas

– Skapt til utfoldelse

Utvidelse av elevtallet fører til fornyelse av internat, skolebygg, øvingsrom og utstyr, i tillegg til et større faglig miljø.

– Dette vil føre til fornyelse av undervisningsopplegg og tilrettelegging, forbedring av rutiner og større fleksibilitet i fagtilbudet. Det vil gi mulighet til større fordypning innen musikk og enda sterkere fokus på allmenne fag. Kongshaug er som skapt til utfoldelse, og hvis du er interessert i musikk, og ønsker å kombinere denne interessen med et treårig studieforberedende videregående tilbud, er Kongshaug skolen for deg, sier rektoren.

Les mer om fagtilbudet på Kongshaug

Se video fra livet på Kongshaug Musikkgymnas:

Godt miljø for læring og utvikling

Selv om Kongshaug nå utvider, er de opptatt av å bevare det gode, intime miljøet de har på skolen.

– Musikkelever har nok et større behov for å bli sett og ivaretatt enn de fleste andre videregåendeelever, og det at vi nå deler opp i to klasser gjør at alle vil få enda bedre oppfølging. Vi har siden oppstart i 1999 skapt et godt miljø for læring og utvikling, og vi skal aldri bli større enn at alle som kommer hit får en tett og bra oppfølging. Våre beste ambassadører er fornøyde elever, og de har vi heldigvis mange av, smiler Rotvik.

Her kan du se eksempel på artister med Kongshaug-bakgrunn, eller lese mer om tidligere elev Thea Hjelmeland, som nylig vant Spellemann for beste indie-album.

Kongshaug tilbyr god opplæring i de fleste instrumenter, i tillegg til allmennfaglig utdanning.

Kongshaug tilbyr god opplæring i de fleste instrumenter, i tillegg til allmennfaglig utdanning.

Skolemiljø uten like

Rektor Rotvik lover nye elever en flott tilværelse på musikkgymnaset i den bergenske skjærgården.

Rektor Rotvik lover nye elever en flott tilværelse på musikkgymnaset i den bergenske skjærgården.

Kongshaug Musikkgymnas er landets eneste kristne musikkgymnas med internat, og det gjør dem til et godt valg for musikkinteressert ungdom fra hele Norge.

– Vi har hatt elever her fra alle landets fylker. Vi er derfor opptatt av å være mer enn bare en skole, her skal vi også skape et godt bomiljø og sørge for at alle trives borte fra hjemmet. Alle som går her lærer definitivt mye om seg selv og vokser som menneske. Det legges opp til læring også utenfor skolebøker og instrumenter, som å vaske rom og klær og utføre fellesoppgaver. Vi er stolte av å invitere til et unikt skolemiljø i naturskjønne omgivelser i den bergenske skjærgård. Her er det en helt spesiell, positiv stemning siden elevene bor sammen, spiser sammen, har felles prosjekt og felles turer, beskriver Oddvar Rotvik.

Les mer om internattilværelsen

Kristent verdigrunnlag

Kongshaug er bygget på kristne verdier.

Kongshaug er bygget på kristne verdier.

Det at Kongshaug Musikkgymnas er en kristen skole merkes i hverdagen med daglige andakter, kristendomsundervisning og kristent personell. Her møter elevene likesinnede som de kan dele troen med og som de kan be sammen med. Samtidig er rektor Rotvik opptatt av å få frem at de er et musikkgymnas med kristne verdier, ikke en kristen skole som tilfeldigvis driver med musikkundervisning.

– Her er det læringen innen musikk og fag som er hovedfokus, og all ungdom er hjertelig velkomne som elever hos oss, også de som ikke deler skolens kristne verdier. Her skal alle føle seg godt ivaretatt og respektert for den de er, uansett livssyn.

Les mer om verdiene til Kongshaug

Klare for nye søkere

Blir du deres medelev på Kongshaug høsten 2015?

Blir du deres medelev på Kongshaug høsten 2015?

Opptak til Kongshaug skjer ut fra karakterene i avsluttede fag fra 8. og 9. klasse pluss første termin i 10. klasse. Det gis inntil ti tilleggspoeng for demo eller lederoppgaver innen sang og musikk.

– Søknadsfristen til Kongshaug Musikkgymnas er 1. mars, og alle søker opptak direkte via skolens eget søknadsskjema. Alle søkere til grunnkurset må sende inn attester, opplysninger om instrumentvalg, demo og lignende innen søknadsfristen. Søknadsbehandlingen starter kort tid etter søknadsfristens utløp, forteller Rotvik, og legger til at de som søker på spesielle vilkår må sende søknaden innen 1. februar.

– Vi gleder oss til å ta imot nye, musikkinteresserte elever til en større og forbedret skole høsten 2015, så det er bare å ta kontakt for mer informasjon, eller sende en søknad via vår nettside, inviterer rektor Rotvik.

Les mer om opptak til Kongshaug Musikkgymnas