Innholdsmarkedsføring fra CCT

I ferskvaredisken hos Meny finner du et rikt utvalg saftige kjøttstykker, samt kompetansen som trengs for at du skal få det beste resultatet på middagsbordet.

Å lage den perfekte biffen hver gang har ikke alltid vært like enkelt, og de fleste biff-elskere har vel opplevd varierende kvalitet på storfekjøttet. Derfor er Meny i Hordaland og Sogn og Fjordane stolte over å ha fått til et unikt samarbeid med Prima Jæren, der målet er å kunne tilby førsteklasses Angus-biff til sine kunder hver eneste uke.

Meny med egen Angusgård

Espen Schøning Lie er ferskvareansvarlig i Meny, og har spennende nytt å by på.

Espen Schøning Lie er ferskvareansvarlig i Meny, og har spennende nytt å by på.

8. januar åpnet Meny, i samarbeid med Prima Jæren og med støtte fra Innovasjon Norge, en bondegård i Egersund, der man med storferasen Aberdeen Angus skal utvikle Norges beste biff. 

– Tett oppfølging, langsiktig arbeid og innovativ forskning på råvaren gjør at vi kan sikre topp kvalitet på kjøttet i våre betjente ferskvaredisker, enten det er Angus-kjøtt eller godkjent som Jæren Smak, sier Espen Schøning Lie, som er leder av Meny-lauget, et håndplukket utvalg av mateksperter som til daglig jobber i Meny-butikker over hele Norge.

– Perfekt biff hver gang

Du får alltid førsteklasses biff hos Per Julius og Menys andre ferskvaresjefer.

Du får alltid førsteklasses biff hos Per Julius og Menys andre ferskvaresjefer.

– Foreløpig er det begrenset tilgang til Angus-kjøtt i Norge, derfor har vi også et samarbeid med 120 Jærbønder som er godkjente leverandører av biff med restaurantkvalitet under merkenavnet "Jæren Smak". Det gjør at vi kan tilby den perfekte biffen hver eneste uke, enten det er sertifisert som Angus-biff eller som Jæren Smak, sier Per Julius Johansen, ferskvaresjef hos Meny Sartor. 

Per Julius er stolt over faget sitt, og oppfordrer kundene til å være nysgjerrig på biffutvalget i butikkene og be om gode råd fra butikkens ansatte.

– Våre kunder skal få det lille ekstra hos oss hver gang, det er derfor vi tør å kalle oss ferskvarespesialisten, sier Per Julius.

Les mer om Jæren Smak

Mye mer smakfullt kjøttstykke

Espen Schøning Lie var initiativtaker til Meny sitt biffprosjekt, som startet i det små for snart ett år siden i Hordaland og Sogn og Fjordane.

– Vi tilbyr de beste biffstykkene som er mulig å få tak i i Norge, og det gjør dette prosjektet veldig spennende for både oss og våre kunder. Såhvis du virkelig er interessert i god mat, og ønsker høy kvalitet på det du spiser, er det ikke noe å lure på - da må du prøve Angus-biff. Det er ganske enkelt et mye mer smakfullt kjøttstykke enn det man finner i kjøledisker ellers, fastslår Espen.

Angus-kyr blir regnet som den perfekte kjøttferase på grunn av høy grad av intramuskulært fett. Fantastisk marmorering gir smakfullt, mørt og saftig kjøtt.

Angus-kyr blir regnet som den perfekte kjøttferase på grunn av høy grad av intramuskulært fett. Fantastisk marmorering gir smakfullt, mørt og saftig kjøtt.

Bredt og best utvalg

May Britt Nesthus, som er ansvarlig for ferskvareavdelingen i Meny sin største butikk i Hordaland, er opptatt av å kunne by kundene både det beste og det bredeste utvalget.

– Hos oss skal du finne biffer i alle prisklasser, fra First Price til restaurantkvalitet. Biffen du finner i våre betjente ferskvaredisker er alltid av Angus-kjøtt eller godkjent som Jæren Smak, og kvaliteten skal være på topp hver eneste gang. Alt kjøttet blir nemlig kvalitetsjekket flere ganger - på gården, slakteriet, skjærerommet og til slutt av våre egne dyktige fagfolk i butikken, sier ferskvaresjef May Britt Nesthus hos Meny Sletten.

Les mer om hva du finner i Menys kjøttdisker

Ferskvareansvarlig på Meny Sletten, May Britt Nesthus, viser frem litt av det brede biffutvalget Meny har tilgjengelig.

Ferskvareansvarlig på Meny Sletten, May Britt Nesthus, viser frem litt av det brede biffutvalget Meny har tilgjengelig.

Kvalitet skal også lønne seg for bøndene

– Vårt prosjekt er et samarbeid som sikrer bøndene en bedre pris for kjøtt som blir godkjent og sertifisert, noe som gir gode insentiver for å gjøre en skikkelig jobb med råvaren. Både Meny og vår samarbeidspartner Prima Jæren er nemlig opptatt av at det skal lønne seg for bøndene å levere kjøtt av beste kvalitet. Jæren Smak-stempelet sikrer oss og våre kunder at kjøttet alltid har høyeste klassifisering, er garantert mørnet i 21 dager og at alt kjøttet er skåret for hånd og manuelt kvalitetssjekket. I tillegg må bonden dokumentere at de har dyrevelferd i fokus, da god oppvekst for dyrene gir godt kjøtt. Slik kvalitet er det verdt å betale litt ekstra for, påpeker Schøning Lie.

Les mer om Meny

Har du smakt, blir du hektet

Kristine Marheim har stor tro på Angus.

Kristine Marheim har stor tro på Angus.

Tilbakemeldingene Kristine Marheim, ferskvaresjef hos Meny Knarvik, har fått fra sine kunder på de nye biffene er enkel; har du først smakt – blir du hektet.

- Det er en utrolig hyggelig tilbakemelding å få fra våre kunder, og det gir oss mye motivasjon til å fortsette med å jobbe frem den beste biffen for kundene, sier Kristine.

Hun hadde selv gleden av å få være med på åpningen av Meny sin egen Angusgård i Egersund i januar.

– Dette er et spennende prosjekt som jeg har stor tro på, avslutter en smilende Kristine.